De praktijk is gesloten, maar bel ons gerust

Kronen en bruggen

Een kroon laten plaatsen door de tandarts in Leidschendam?

Een kroon is een oplossing voor het versterken of verbeteren van uw gebit. Wanneer uw tand of kies verzwakt is, kan een kroon worden geplaatst zodat u weer comfortabel kunt eten en rondlopen met een vol en natuurlijk uitziend gebit. Daarnaast is het mogelijk om een kroon te plaatsen als u ontevreden bent over de kleur of vorm van uw tand of kies, om uw gebit er weer fraai uit te laten zien. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van een kroon voor een aantrekkelijk en gevuld gebit? Wilt u meer weten over de behandeling en de kosten? Wij staan graag voor u klaar om u meer informatie te verstrekken.

Een kroonbehandeling begint met het slijpen van uw zwakke tand of kies, zodat er plaats is voor de kroon. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van uw kaak om de perfecte vorm voor de kroon te bepalen. Deze kroon is een metalen of keramieken hoesje dat wordt geplaatst over de geslepen tand of kies, om bescherming en steun te bieden en onzichtbaar te zijn tussen de andere tanden. De kosten voor de kroon kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn onder andere afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt (metaal of keramiek) en uw verzekering. Als u een tandartsverzekering heeft, raden we aan om de bepalingen te controleren om te zien of de kosten voor de kroon gedekt zijn.

Als u meer wilt weten over het plaatsen van een kroon en de kosten daarvan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze tandartsen staan altijd klaar om met u mee te denken en u het beste advies te geven voor uw gebit.

Kronen en bruggen

Een brug laten plaatsen door de tandarts in Leidschendam?

Met het plaatsen van een brug kunt u weer beschikken over een compleet en gevuld gebit. De brug zal volledig worden afgestemd op de rest van uw gebit en de ontbrekende tanden of kiezen vervangen. Dit voorkomt verder ook het scheefgroeien van uw tanden.

Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van een brug voor een vol en mooi gebit, maar wilt u meer weten over de kosten? Wij kunnen u hierover inzicht geven.

Een kroon wordt in de volksmond ook wel een ‘kapje’ of ‘hoesje’ genoemd en wordt ter versterking over uw verzwakte tand of kies geplaatst. Hierdoor kunt u weer gemakkelijk eten en met veel zelfvertrouwen lachen. Wij zorgen ervoor dat de esthetiek van uw kroon gelijk is aan die van uw originele tand of kies, zodat het resultaat er zo natuurlijk mogelijk zal uitzien. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Een brug is een tandheelkundige behandeling om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. De brug wordt vastgemaakt aan twee of meer afgeslepen tanden aan weerszijden van de open ruimte, die fungeren als pijlers. Op deze pijlers worden kronen geplaatst en tussen de kronen in wordt een brugdeel geplaatst om de open ruimte op te vullen. Heeft u een vraag? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Een kroon wordt gebruikt om een enkele tand of kies te herstellen en te versterken, terwijl een brug wordt gebruikt om één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Wilt u weten wat de beste oplossing is voor uw specifieke situatie? Maak dan een afspraak via de website en kom langs voor een consult. Wij denken graag met u mee.

Ieder jaar worden de tarieven voor de diverse tandheelkundige behandelingen landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit betekent dat alle tandartsen dezelfde tarieven hanteren. Bent u benieuwd hoeveel het kost om een kroon of brug te laten plaatsen? Neem dan een kijkje op de website van de NZa of neem telefonisch contact met ons op, door tijdens de openingstijden van de praktijk te bellen naar: 070 744 50 51.

Openingstijden

Maandag
10:00 tot 18:00

Woensdag
10:00 tot 18:00

Vrijdag
10:00 tot 18:00

Kleinschalig en persoonlijk

Wij nemen uitgebreid de tijd voor de behandeling en geven u de aandacht die u verdient.

Vaste behandelaar

De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een vaste tandarts.

Moderne apparatuur

Wij werken met de modernste apparatuur om u de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Snel geholpen, korte wachttijden

Wij hebben korte wachttijden, u wordt snel geholpen.

Wij spreken verschillende talen

Naast Nederlands en Engels, spreken wij ook Pools.

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 24 beoordelingen
js_loader
nl_NL

Geachte patiënten,

Van 28 mei tot en met 7 juni is onze praktijk gesloten. Gedurende deze periode zullen we geen afspraken telefonisch kunnen plannen of behandelingen uitvoeren.

Indien u een afspraak wenst te maken na onze vakantieperiode, verzoeken we u vriendelijk om een e-mail te sturen naar info@tandartsleidschendam.nl.

Ons team zal uw e-mail zo spoedig mogelijk beantwoorden en een geschikte afspraak voor u inplannen.

In geval van spoed adviseren we u om contact op te nemen met Dental 365. Zij staan klaar om u te helpen in noodgevallen.

Dental 365
Adres: Burgemeester Hovylaan 78, 2552 AZ Den Haag
Telefoon: 070 204 0010

Logo Tandartspraktijk Leidschendam