De praktijk is gesloten, maar bel ons gerust

Facings Leidschendam

Facings laten plaatsen in Leidschendam

Bent u niet tevreden over de vorm, grootte, stand of kleur van uw tanden? Dan kunnen facings de oplossing bieden. Facings zijn dunne schildjes die over de voorkant van uw tanden worden geplaatst, om het uiterlijk van uw gebit te verbeteren. Ze zijn de ideale oplossing voor mensen die een stralende lach willen hebben en hun zelfvertrouwen willen vergroten. Neem voor meer informatie over het laten plaatsen van facings in Leidschendam gerust contact met ons op.

Onze tandarts is zeer ervaren en kan op een veilige en efficiënte wijze facings bij u plaatsen, zodat u de glimlach zult hebben waar u altijd van heeft gedroomd. De facings kunnen worden gemaakt van composiet of porselein. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw situatie, hangt af van verschillende factoren. Wij denken graag met u mee en zullen u voorzien van een professioneel en onderbouwd advies, zodat u een juiste keuze kunt maken.

Als u facings wilt laten plaatsen in Leidschendam, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken? Vul dan het inschrijfformulier op onze website in. Zodra u zich heeft ingeschreven, zal er zo snel mogelijk telefonisch contact met u worden opgenomen om een afspraak te maken voor facings in Leidschendam.

Facings Leidschendam

Wat zijn facings?

Facings zijn bedoeld om de esthetiek van uw gebit te verfraaien. Het is een zeer populaire behandeling waar mensen voor kiezen die niet tevreden zijn met de staat van hun gebit. Bijvoorbeeld omdat sommige tanden zijn afgebroken, scheef staan of zijn verkleurd. Herkent u zich hierin en wilt u graag weer een mooi en recht gebit hebben? Dan zijn facings wellicht een interessante optie voor u. Wij vertellen u hier graag meer over.

Facings kunnen het beste worden omschreven als dunne schildjes die over de voorkant van uw tanden worden geplaatst. Op deze manier kunnen oneffenheden worden opgeheven en zal uw gebit er weer mooi en recht uitzien. De facings worden op maat gemaakt, zodat ze er natuurlijk uitzien en aanvoelen en perfect zullen aansluiten op de vorm en kleur van uw originele tanden.

Wij hebben al veel mensen blij mogen maken met een stralende lach. Bent u de volgende die wij mogen helpen? Neem contact met ons op voor meer informatie of klik hier om uzelf direct in te schrijven bij onze praktijk. Voor facings in Leidschendam bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van facings in Leidschendam?

Het laten plaatsen van facings in Leidschendam heeft verschillende voordelen. Zo is het bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van tandheelkundige problemen, zoals scheefstand of verkleuring van tanden en kiezen. In dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om facings te laten plaatsen door onze ervaren tandarts in Leidschendam. Dit zorgt ervoor dat u binnen de kortste keren weer kunt genieten van prachtige, witte tanden.

Daarnaast zijn facings een duurzame oplossing. Als u ze goed onderhoudt, dan kunnen ze wel vijf tot tien jaar meegaan. Dit is ook deels afhankelijk van het materiaal waarvan uw facings zijn gemaakt. Composiet facings zijn goedkoper dan porseleinen facings, maar gaan over het algemeen minder lang mee.

Dus als u op zoek bent naar een effectieve en duurzame oplossing voor uw gebit, dan zijn facings zeker het overwegen waard. Schrijf uzelf in via onderstaande knop en maak een afspraak voor facings in Leidschendam. Wij kijken ernaar uit om u te mogen verwelkomen in onze mooie en moderne praktijk, gevestigd aan de Delftsekade 22 in Leidschendam.

Facings Leidschendam

Hoe werkt het plaatsen van facings in Leidschendam?

Tijdens uw eerste afspraak vindt er een consult plaats. Wij maken kennis met u als patiënt en zullen uw gebit grondig onderzoeken. Op basis van de resultaten, zullen wij u voorzien van een advies op maat. In sommige gevallen zijn facings een geschikte oplossing, in andere gevallen is een andere tandheelkundige behandeling passender. Dit hangt af van uw persoonlijke situatie en eventuele voorkeuren. Hierin wordt u actief begeleid door onze ervaren tandarts.

Mocht u in aanmerking komen voor het laten plaatsen van facings in Leidschendam, dan kunt u kiezen van welk materiaal uw facings worden gemaakt: composiet of porselein. Hieronder bespreken wij de voor- en nadelen van beide materialen, zodat u tot een goede keuze kunt komen. Uiteraard staan wij voor u klaar om uw eventuele vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij het maken van de keuze voor één van beide materialen.

Worden uw facings van porselein gemaakt? Dan zullen er eerst afdrukken moeten worden gemaakt van uw tanden. Deze afdrukken worden vervolgens naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar uw porseleinen facings op maat zullen worden vervaardigd. Dit betekent dat u een tweede afspraak zal moeten maken om uw facings te laten plaatsen door onze tandarts in Leidschendam. In sommige gevallen is een derde afspraak benodigd, om eventuele aanpassingen te doen. Wij raden u aan om minstens één keer per jaar terug te komen voor een controle en nazorg, zodat uw facings zo lang mogelijk mee zullen gaan.

Waar worden facings van gemaakt?

Facings kunnen worden gemaakt van composiet en porselein. Wij leggen u graag uit wat het verschil tussen beide materialen is en voorzien u graag van advies dat u kan helpen bij het maken van een juiste keuze. Facings van composiet zijn goedkoper dan facings van porselein, maar zijn over het algemeen ook minder duurzaam. Facings van porselein daarentegen gaan langer mee, maar kosten ook meer. Daarnaast duurt het langer om de facings te plaatsen, omdat er eerst afdrukken moeten worden gemaakt en de facings vervolgens op maat zullen worden gemaakt in een tandtechnisch laboratorium.

Heeft u een beperkt budget? Of is het van belang dat de facings zo snel mogelijk worden geplaatst? Dan kunt u ervoor kiezen om composiet facings te laten plaatsen. Hecht u veel waarde aan kwaliteit en bent u bereid om hierin te investeren? Dan zijn porseleinen facings wellicht een interessante optie voor u. Waar u ook voor kiest, wij zorgen ervoor dat uw facings op maat worden gemaakt en dat het verschil tussen uw facings en originele tanden nauwelijks zichtbaar zal zijn. Voor het beste esthetische resultaat kunt u terecht bij onze tandarts in Leidschendam. Klik hieronder om uzelf direct in te schrijven bij onze praktijk.

Veelgestelde vragen over: Facings Leidschendam

Wij krijgen regelmatig vragen over het laten plaatsen van facings in Leidschendam. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen inclusief antwoorden voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen of staat er een antwoord tussen dat uw vraag niet (geheel) beantwoordt? Neem dan gerust contact met ons op. Eén van onze medewerkers staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zodat u goed bent voorbereid op uw behandeling.

Het plaatsen van facings duurt meestal tussen de 1 en 2 uur, afhankelijk van het aantal tanden dat behandeld moet worden en de complexiteit van de ingreep. De tandarts zal eerst de bestaande tandstructuur voorbereiden door een klein deel van het oppervlak van de tand af te schrapen. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de tanden en worden de facings op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Zodra de facings gereed zijn, worden ze permanent op de tanden geplaatst met behulp van speciale lijm. Na de behandeling kan het enige tijd duren voordat u volledig aan de facings gewend is.

Het plaatsen van facings wordt over het algemeen als niet pijnlijk beschouwd. In de meeste gevallen wordt de behandeling uitgevoerd onder lokale verdoving om ongemak en pijn te minimaliseren. Na de behandeling kan er enige gevoeligheid of pijn optreden wanneer de verdoving is uitgewerkt, maar dit is meestal mild en van korte duur. Het kan nodig zijn om wat tandstructuur af te schrapen om de facings te plaatsen, wat in sommige gevallen enige tijdelijke gevoeligheid kan veroorzaken. Het plaatsen van facings zonder verdoving is echter ook mogelijk, afhankelijk van de wens van de patiënt en de complexiteit van de behandeling.

De levensduur van facings hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de kwaliteit van de facings, de mondhygiëne van de patiënt en het onderhoud van de facings. Over het algemeen gaan facings gemiddeld tussen de 5 en 15 jaar mee. Het is echter mogelijk dat de facings eerder moeten worden vervangen als ze beschadigd raken, loskomen of verkleuren. Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor controle en onderhoud van de facings om de levensduur te verlengen en de gezondheid van de tanden te behouden.

De kosten voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal tanden dat behandeld moet worden en het materiaal waarvan de facings worden gemaakt. Porseleinen facings zijn over het algemeen duurder dan composiet facings, maar zijn ook duurzamer. Het is belangrijk om de kosten voorafgaand aan de behandeling te bespreken met de tandarts en te informeren of de behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar of niet.

Of facings worden vergoed door de zorgverzekeraar hangt af van de individuele zorgverzekering en de reden waarom de facings worden geplaatst. Als de facings worden geplaatst om cosmetische redenen, zoals het veranderen van de kleur of vorm van de tanden, dan worden deze over het algemeen niet vergoed. Als de facings echter worden geplaatst om medische redenen, zoals het herstellen van een beschadigde tand, dan kan dit in sommige gevallen wel worden vergoed. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan de behandeling de verzekeringsvoorwaarden te controleren en hierover te overleggen met de zorgverzekeraar en de tandarts.

Openingstijden

Maandag
10:00 tot 18:00

Woensdag
10:00 tot 18:00

Vrijdag
10:00 tot 18:00

Kleinschalig en persoonlijk

Wij nemen uitgebreid de tijd voor de behandeling en geven u de aandacht die u verdient.

Vaste behandelaar

De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een vaste tandarts.

Moderne apparatuur

Wij werken met de modernste apparatuur om u de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Snel geholpen, korte wachttijden

Wij hebben korte wachttijden, u wordt snel geholpen.

Wij spreken verschillende talen

Naast Nederlands en Engels, spreken wij ook Pools.

Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 23 beoordelingen
js_loader
nl_NL