Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren door de tandarts in Leidschendam

Bent u op zoek naar een tandartspraktijk in Leidschendam waar u op korte termijn terecht kunt voor een wortelkanaalbehandeling? U bent van harte welkom bij ons in de praktijk, gevestigd aan de Delftsekade 22 in Leidschendam. Onze tandarts is gespecialiseerd in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen en zal er alles aan doen om uw tandheelkundige problemen op te lossen, zodat u binnen de kortste keren weer breeduit kunt lachen en pijnvrij kunt eten.

Op dit moment hebben wij nog ruimte voor nieuwe patiënten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een wortelkanaalbehandeling. Eén van onze medewerkers staat voor u klaar om u te helpen. Tijdens de openingstijden van onze praktijk zijn wij telefonisch bereikbaar op: 070 744 50 51.

Wortelkanaalbehandeling Leidschendam

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is een behandeling waarbij onze tandarts de binnenkant van één van uw tanden of kiezen reinigt en vult. Dit wordt gedaan wanneer er een ontsteking of infectie is ontstaan in het zogenaamde wortelkanaal. Het wortelkanaal is het deel van de tand waarin het zenuwweefsel en de bloedvaten zich bevinden. Wanneer dit ontstoken raakt, kan het leiden tot hevige pijn, zwelling en zelfs tot het verlies van de tand of kies.

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd om de ontsteking te verwijderen en de tand of kies te behouden. Tijdens de behandeling wordt de tand of kies verdoofd, zodat u geen pijn voelt. Vervolgens wordt er een opening gemaakt in de tand of kies, zodat onze tandarts bij het wortelkanaal kan komen. Daarna wordt het ontstoken weefsel verwijderd en wordt het kanaal gereinigd. Tot slot wordt het kanaal gevuld met een speciaal vulmateriaal om verdere infectie te voorkomen.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk?

Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer er sprake is van een ontsteking of infectie in het wortelkanaal. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals tandbederf, een lekkende vulling, een tandbreuk of een tandtrauma. Symptomen van een ontsteking kunnen onder andere zijn: hevige tandpijn, gevoeligheid bij het kauwen, zwelling van het tandvlees en verkleuring van de tand of kies.

Als u deze symptomen ervaart, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij onze tandartspraktijk in Leidschendam. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans dat de ontsteking zich verder verspreidt en er meer schade aan de tand of kies ontstaat. In sommige gevallen kan een ontsteking zelfs leiden tot het verlies van de tand of kies.

Wortelkanaalbehandeling Leidschendam

Wat zijn de voordelen van een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat de tand of kies behouden kan blijven en de functie ervan hersteld kan worden, zodat u binnen de kortste keren weer zonder problemen kunt eten, praten en lachen. Een ander voordeel van een wortelkanaalbehandeling is dat het een relatief snelle en pijnloze behandeling is. De behandeling duurt meestal niet langer dan een uur en u zult tijdens de behandeling geen pijn voelen, dankzij de verdoving die wordt toegediend.

Bovendien kan een wortelkanaalbehandeling op de lange termijn kosten besparen. Het behouden van een tand of kies is vaak goedkoper dan het laten vervangen ervan met bijvoorbeeld een implantaat, kroon of brug. Bovendien kunnen deze vervangende opties ook weer leiden tot extra kosten en behandelingen in de toekomst.

Kom langs voor een wortelkanaalbehandeling in Leidschendam

Bij Tandartspraktijk Leidschendam streven wij ernaar om onze patiënten de beste zorg en behandelingen te bieden. Wij hebben een ervaren team dat u kan helpen bij al uw tandheelkundige problemen en is gespecialiseerd in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Wij maken gebruik van moderne technieken en materialen om ervoor te zorgen dat de behandeling zo snel en pijnloos mogelijk verloopt.

Wilt u meer informatie over de wortelkanaalbehandeling of wilt u een afspraak maken bij onze tandartspraktijk in Leidschendam? Neem dan gerust contact met ons op via onze website. U kunt ons ook telefonisch of per e-mail bereiken. Ons vriendelijke en behulpzame team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij het vinden van de juiste behandeling voor uw tandheelkundige problemen.

Openingstijden

Maandag
10:00 tot 18:00

Woensdag
10:00 tot 18:00

Vrijdag
10:00 tot 18:00

Kleinschalig en persoonlijk

Wij nemen uitgebreid de tijd voor de behandeling en geven u de aandacht die u verdient.

Vaste behandelaar

De behandelingen worden altijd uitgevoerd door een vaste tandarts.

Moderne apparatuur

Wij werken met de modernste apparatuur om u de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Snel geholpen, korte wachttijden

Wij hebben korte wachttijden, u wordt snel geholpen.

Wij spreken verschillende talen

Naast Nederlands en Engels, spreken wij ook Pools.